Türkiye’nin en önemli moda etkinliği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ilk sezondan bugüne isim sponsoru olan Mercedes-Benz Türkiye, geride kalan 10 sezondan unutulmaz anları bir araya getiren çok özel bir koleksiyon kitabına imza atıyor. Etkinliğin 27-30 Mart 2018 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen 11. sezonunda sunulan “Story of X Seasons” isimli kitabı moda tutkunları tarafından hafta boyunca Mercedes-Benz Lounge‘da kurulacak olan köşede keşfedildi.
İsim sponsorluğunun ilk sezonunun gerçekleştiği Mart 2013’ten bugüne İstanbul’u alternatif bir moda başkenti olarak konumlandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Mercedes-Benz Türkiye, “Story of X Seasons” ile bugüne dek detaylı bir arşiv çalışması yapılmamış olan Türk moda tarihinin son 5 senesini bir kitapta toplayarak benzeri görülmemiş bir armağan sunuyor. Kreatif yönetimini Burçin Ergünt’ün üstlendiği ve Orkun Demirelli’nin tasarladığı kitapta Getty Images arşivinden seçilen fotoğraflar ile Burçin Ergünt’ün çektiği etkinlik fotoğrafları yer alıyor.
Bugüne kadar farklı projelerle Türk moda sektörünün farklı aktörlerini destekleyen Mercedes-Benz Türkiye’in MBFWI’nin ilk sezonundan bugüne kadar desteklediği Türk modasının başarılı tasarımcıları Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel, Deniz ve Begüm Berdan (DB Berdan) ve Başak Cankes’in (Bashaques’) defile ve sunumlarından akıllara kazınan anlar da “Story of X Seasons” kitabında öne çıkıyor.